Himalajska sol

HIMALAJSKA SOL

 

GROBA

JODIRANA

 

350 g

Poreklo naše himalajske soli je izključno Pakistan (Karakorum – Himalaja) in ji sledimo vse do samega rudnika. Naravna, ročno pridobljena sol vsebuje 83 mineralov v enaki obliki, kot jih potrebuje naše telo. Vsebuje manj natrija in zato pomaga pri uravnavi krvnega pritiska. Bogata mineralna sestava ji daje tudi povsem specifičen okus. Jodirani različici je dodan jod.

Vsestransko super živilo štejejo za eno največjih farmacevtski odkritij nove dobe.

...preberi več

HIMALAJSKA SOL

 

FINA

JODIRANA

 

350 g

Poreklo naše himalajske soli je izključno Pakistan (Karakorum – Himalaja) in ji sledimo vse do samega rudnika. Naravna, ročno pridobljena sol vsebuje 83 mineralov v enaki obliki, kot jih potrebuje naše telo. Vsebuje manj natrija in zato pomaga pri uravnavi krvnega pritiska. Bogata mineralna sestava ji daje tudi povsem specifičen okus. Jodirani različici je dodan jod.

Vsestransko super živilo štejejo za eno največjih farmacevtski odkritij nove dobe.

...preberi več

HIMALAJSKA SOL

 

GROBA

NEJODIRANA

 

350 g

Poreklo naše himalajske soli je izključno Pakistan (Karakorum – Himalaja) in ji sledimo vse do samega rudnika. Naravna, ročno pridobljena sol vsebuje 83 mineralov v enaki obliki, kot jih potrebuje naše telo. Vsebuje manj natrija in zato pomaga pri uravnavi krvnega pritiska. Bogata mineralna sestava ji daje tudi povsem specifičen okus. Je brez dodatkov.

Vsestransko super živilo štejejo za eno največjih farmacevtski odkritij nove dobe.

...preberi več

preverite ponudbo ostalih izdelkev

Himalajska sol

 

Himalajska kristalna sol izvira iz himalajskih prvotnih morja od začetka življenja. V tistem času ni bilo onesnaženja in je bila naravno sušena na soncu. Zato je himalajska kristalna sol popolnoma čista, neonesnažena in ima veliko mineralov in elementov v sledeh, ki jih potrebujemo.

 

Vsi vemo, da je sol enako pomembna za naše telo kot voda. Če pijemo vodo, je sol potrebna za telo, da proizvede hidroelektrično energijo, ohranja dobro kri, ohranja ravnovesje pravilne količine vode v krvi in celicah, pospešuje prebavo in omogoča našemu živčnemu sistemu in mišicam, da delujejo normalno. Brez soli ne bi mogli razmišljati in ne funkcionirati.

 

Super živilo Himalajska kristalna sol ni enaka kot jedilna sol, ki jo uporabljamo v vsakdanjem življenju. Mineralni delci v kristalni soli so organski in tako majhni, da so enostavni za presnovo za biokemične funkcije človeških celic. Zaradi tega je himalajska kristalna sol eno najbolj učinkovitih naravnih zdravil. Najboljši način za zdravljenje in čiščenje je sol zaužiti raztopljeno v vodi. Ta raztopina je 1 % raztopina vode/soli (enako kot naša kri, solze in ocean). Ampak kristalno sol lahko posujete tudi po hrani ali jo dodate vodi za rehidracijo.

 

Kristalna sol nam lahko pomaga obnoviti in uravnotežiti energijo telesa, kislinsko-alkalno raven, raztopiti in sprostiti kristalizirane obloge (vzrok za revmatične bolezni ledvic in žolčne kamne), pomaga razgraditi težke kovine, npr. živo srebro iz zobnih zalivk in kadmij od kajenja in vsakdanje onesnaženosti zraka, normalizira krvni pritisk, čisti črevesje, zdravi kožne bolezni, bolezni dihalnih organov in pomaga zmanjšati odvisnost.

 

Himaljska kristalna sol je vsestranska in se zato lahko uporablja za spiranje sinusov, da preprečimo izcedek iz nosu in zamašen nos ter okužbo sinusov, kot kopel za oči za povrnitev vlage v suhe oči, za inhalacijo za zdravljenje bolezni dihal kot je bronhitis, čistilna kopel, ki ima enak učinek kot tridnevni post, in za lepotne maske in obloge za zdravljenje razdražene kože, poškodb tkiva, težav s sklepi, celulit ter za regeneracijo in učvrstitev kože.

 

 

 

 

Zakaj je originalna himalajska kristalna sol boljša od navadne namizne soli?

 

Običajna namizna sol je velika obremenitev za naše telo. Bila je kemično beljena in odstranjene so ji bile vse koristne sestavine. Prav zaradi tega postopka je nato namizna sol 99 % natrijevega klorida, ki se ne zlepi, ter ima strupene dodatke, kot so koruzni sladkor ali aluminijev silikat.

 

Navadna sol torej povzroča dehidracijo. Ko vaše telo poskusi izločiti preveč strupenih soli, tvori sečno kislino. Iz svojih celic nato odstrani vodo v prizadevanju, da z ioniziranjem snovi v klorid in natrij nevtralizira škodo. Vaše celice lahko dehidrirajo in sčasoma umrejo, ker namizna sol ne vsebuje nobenih sestavin, ki bi zavirale pretirano izločanje vode iz celic.

 

Pravi izbiri sta bodisi himalajska bodisi nepredelana morska sol, vsekakor pa se izogibajte belim kristalčkom natrijevega klorida iz trgovin, ki se ironično ponašajo z napisi: “Sol – rafinirana, jodirana”. V takšni kuhinjski soli ni ničesar, kar bi naše telo potrebovalo – še več, za vsak gram rafinirane soli organizem potrebuje 23 ur, da jo celice z vodo povežejo in izločijo iz telesa. Posledica je dehidriranost organizma, ki povzroči izčrpanost metabolizma in kopičenje škodljivih snovi v telesu. Sledijo lahko artritis, celulit, revma, ledvični in žolčni kamni, previsok krvni tlak, utrujenost, …

 

 

 

Solimo z raztopino

 

Himalajska sol se aktivira šele v obliki nasičene raztopine. Pripravimo jo iz solnega kamna, lahko pa uporabimo tudi bolj ali manj grobo mleto himalajsko sol, ki je naprodaj v specializiranih trgovinah in bolje založenih blagovnicah. V steklen kozarec z dobro tesnečim pokrovom damo nekaj velikih kristalov ali zdrobljeno sol in dolijemo toliko vode (po možnosti izvirske), da del soli ostane neraztopljen (za 150 g soli zadostuje od 3 do 4 dcl vode). Če so kristali zelo veliki, počakamo približno eno uro, da slanica doseže največjo koncentracijo (26 %). Nato po potrebi dodajamo vodo ali sol, tako da ohranimo nasičeno raztopino. Vse izhaja iz te raztopine, ki jo lahko redčimo naprej ali pa uporabljamo v osnovni koncentraciji. Raztopino lahko uporabljamo pri kuhanju in masaži, za kopel, izpiranje nosu, higieno ustne votline …

 

 

 

Drugačna začimba

 

Himalajsko sol lahko uporabljamo tudi tako, da mleto potresemo po pripravljenem obroku. Pri pripravi hrane lahko navadno sol povsem zamenjamo s himalajsko soljo. Kot začimba bo dala jedem poln, blag in aromatičen okus, ki se razlikuje od okusa kuhinjske soli. Jedi, ki jih boste pripravili s to soljo, se vam bodo zdele lažje, po obroku pa ne boste čutili tolikšne žeje.

 

 

 

 

Solna kopel …

 

… nežno odpravlja strupe in kisline iz telesa. Približno 100 l vode dodajte 1 kg soli. Kopel naj traja 20 minut, voda pa naj ima temperaturo 37 °C.

Solna kopel, če si seveda zanjo vzamemo čas, pomirja ter sprošča telo in duha, ima pa še mnoge druge pozitivne učinke:

 

• sprošča utrujene in napete mišice

• mehča kožo

• pomirja vneto in srbečo kožo

• izboljšuje prekrvavitev, odpravlja mrzle roke in noge

• koži vrača vlažnost

• pomaga pri luskavici

• odpravlja glivična obolenja

• lajša težave pri revmi in težavah s sklepi

• zavira vnetja, saj vzpodbuja nastajanje glukoznih kortikoidov v nadledvičnih žlezah

• koristi pri artrozi, kroničnem poliartritisu, putiki

• odpravlja menstrualne težave in težave v meni

• krepi imunski sistem

• odpravlja nespečnost

• pomaga pri nervozi in slabi koncentraciji

 

 

Za solno kopel si vzemite čas, umirite svoje misli, po želji si zavrtite pomirjajočo glasbo in prižgite solno lučko. Priporočata se največ dve takšni kopeli tedensko, solna kopel pa je brez zdravniškega nadzora odsvetovana osebam, ki imajo oslabljen srčno-žilni sistem.

Voda z raztopljeno soljo ustvarja v naših celicah osmotski pritisk, zaradi česar iz njih izhaja voda, skupaj z odvečnimi snovmi. Skupaj s solno kopeljo je zato vedno treba poskrbeti tudi za dovoljšen vnos tekočine, najbolje vode.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

t

 

 

 

 

Koliko soli na dan?

 

Odrasli lahko zaužijejo po eno čajno žličko himalajske soli na dan, za otroke pa je dovolj že dober ščepec. Droben ščepec lahko dodate tudi hrani za domače živali. Čeprav je pri himalajski soli manj omejitev pri uživanju kot pri navadni soli, morajo biti ljudje s povišanim krvnim tlakom in bolniki na dializi previdni. Priporočljivo je, da se o njeni uporabi posvetujejo z zdravnikom.

Peti element

Soli nekateri pravijo tudi peti element, poleg vode, zemlje, zraka in zemlje, saj naj bi bile njene lastnosti primerljive z etrom, pravim petim elementom. Zakaj nas ocean, iz katerega izvira sol, tako privablja? Zato, ker naj bi se naša podzavest želela vrniti v posebno stanje, ki obnavlja našo energijo. Z industrializacijo smo se začeli vse bolj oddaljevati od narave, z njo smo izgubili stik. Z uživanjem himalajske, "žive" soli naj bi znova vzpostavljali stik naravo.

 

 

 

SLAN

NAPITEK

NEGA

KOŽE

IZPIRANJE NOSU IN ŽRELA

HIGIENA USTNE VOTLINE

MASAŽA